Ben jij een doener? Wordt dan nu kattentrimmer!

Op naar Frankrijk
Vorig jaar juni boekten wij een huisje in Frankrijk. Criteria: 2 weken, in the middle of nowhere, honden toegestaan, niks te doen op normale autoafstand, met jacuzzi en paardrijden. We kwamen terecht bij een klein vakantieparkje met 10 huisjes, zo ver uit elkaar dat je de buren niet eens kon zien. Met eigen jacuzzi met uitzicht op de zonnebloemvelden en de paarden.

Relaxed de zomer in
Het doel van deze vakantie was ‘even helemaal niks doen’. Het was een idee van mijn burn out coach. Daar waar ik al een half jaar op de bank zat ging het mij verbazingwekkend goed af. In de ochtenden een stapritje op de paarden met Leia (onze hond) aan mij zij, rustig ontbijten, de jacuzzi in met een boek en de dag afsluiten met een wijntje. En voor de afwisseling een paar keer in de week de auto in voor bezoekje aan de supermarkt, op een half uur rijden.

“Ik verveel me”
Maar ik zat daar met een klein kind dat hier helemaal niet mee kon omgaan. Nee, je hebt niks gemist ik heb geen kinderen. Maar mijn man Erik was hier het kleine kind. Stilzitten is niet zo mijn ding, maar Erik kan het echt helemaal niet. Stampvoetend zat hij daar: ‘Ja, maar ik wil iets gaan doen!!!’. Al scrollend op zijn telefoon mopperde hij ‘Maar er is hier in de verste verte helemaal niets te doen’. Waarop ik: ‘Ja, dat is precies waar we deze locatie op uitgezocht hebben, weet je nog?’ antwoordde.

Juist doen geeft inspiratie
Nu, een jaar verder in mijn herstel, kwam de vakantie weer ter sprake. En 1 ding is zeker, voor Erik geen ‘relax’ vakantie meer.
En voor mij ook niet.
Want eigenlijk zie ik onze Frankrijk-vakantie helemaal niet als vakantie, maar als een opdracht van mijn burnout coach. Want wat ik, of beter gezegd wij, zoeken in een vakantie is actie. Juist door dingen te doen krijg ik rust en inspiratie.

Plan jij jouw vakantie zo vol dat je zeker niet hoeft na te denken?
Klinkt dat je bekend in de oren? Geeft niks doen jou ook geen rust?
Dat dacht ik al, want jij bent ook een doener. Dus heb jij afgelopen zomervakantie vast zo vol mogelijk gepland zodat er zekerste weten geen tijd zou zijn om je te gaan vervelen, waardoor je misschien wel zou moeten gaan nadenken over wat je nu echt wil?

Actie geeft rust
Dan weet je dus nu dat het tijd is voor actie. Daar waar wij nu bezig zijn om een camperreis door Scandinavië te plannen als volgende lekker actieve vakantie, is het voor jou tijd om je onrust te volgen en te gaan doen. Dus kom op doener! Grijp nu je kans, geef je op voor de vakopleiding katten trimmen en zet je eerste stappen naar de actieve baan van kattentrimmer. Zodat jij de volgende vakantie echt rust hebt en niet bezig hoeft te zijn om met een keuze. Want waar rust is, is inspiratie en dat geeft jouw aankomende eigen kattentrimsalon een boost.

Ik ben heel erg benieuwd, welke vakantie past het beste bij jou? Ben jij net als ik een doener? Deel het vooral met me. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu