Ben jij van de totale verdieping of gewoon doen?

Een trimopleiding volgen zonder ooit een voet in een trimsalon gezet te hebben.

‘Het zou handig zijn als ik er eerst eens een boek over had gelezen’. Hoe vaak ik dit al niet heb gedacht. Bijvoorbeeld toen ik me 14 jaar geleden inschreef voor een opleiding ‘honden trimmen’. Destijds was ik werkzaam in een dierenpension en om meer uren te kunnen gaan werken, besloten mijn baas en ik het wel goed zou zijn als ik een trimopleiding zou gaan volgen. Dus zogezegd zo gedaan. Echter had ik zelf helemaal geen hond die getrimd moest worden. Sterker nog ik had nog nooit ook maar 1 voet in een trimsalon gezet.

Ik kwam, zag en overwon

Hoe dit afgelopen is? Ik deel hem in een notendop met je. Ik behaalde mijn hondentrimdiploma, ging door met een cursus ‘kattentrimmen’ en startte in 2010 mijn eigen kattentrimsalon. Maar hoe zou dit gegaan zijn als ik eerst alle ins en outs van het hondentrimmen had willen weten? Was ik dan nu überhaupt wel trimmer geworden? Grote kans van niet.

Eerst starten dan verdieping

En juist daarom ben ik blij dat ik niet ‘van de boeken’ ben maar een echte doener. Juist door gewoon te starten komen de mooiste dingen op je pad. En die verdieping, mocht die al nodig zijn, die kun je er later altijd nog ingooien.

Praktijk voor theorie

Dit zie je ook terugkomen in mijn vakopleiding van Cats Class. Kattentrimmen is een praktisch vak. En dat is dus ook precies wat je moet leren de praktijk. Natuurlijk is een theoretische basis belangrijk, maar ik heb liever dat je herkent aan de stand van de oren hoeveel stress de kat op je tafel heeft dan dat je precies kunt vertellen hoe dit stressproces zich in het lichaam van de kat afspeelt. 

Beter weten wat te doen, dan exact waarom

Of dat je weet dat je heel erg moet opletten als je het achterbeen van een totaal vervilte kat scheert zodat je geen gat in de huid scheert in de ‘bochtjes’. In plaats van dat je dit gewricht bij naam kunt noemen, zowel de Nederlandse als de Latijnse 😉

Focus op de het praktische vak

En daarom zijn dit juist de zaken waar de focus op ligt in de trimopleiding van Cats Class, zelfs al in het theoriegedeelte. Juist omdat dit deel van de opleiding zich online afspeelt is er alle mogelijkheid om je tijdens de lessen via video’s te laten zien, waardoor jij al voordat je ook maar een voet in de kattentrimsalon hebt gezet leert hoe het vak er in de praktijk uit gaat zien.

En eventueel later de verdieping

Met een diploma van Cats Class op zak weet jij precies wat jij moet doen met welke type kat je ook op je trimtafel krijgt. Hoe je deze kunt behandelen en welke adviezen jij aan je klant mee kan geven. In ‘Jip en Janneke’ taal zodat zij het ook begrijpen.

En vind jij het dan heel erg interessant om te leren hoe het stresssysteem van een kat zich van binnen afspeelt, of hoe de gehele anatomie van een kat in elkaar zit? Dan kun je er altijd nog eens een boek over lezen;-) Maar ben je in ieder geval alvast aan het werk in jouw droombaan.

Nieuwsgierig naar wat je gaat leren tijdens de modules van de opleiding? Ga naar www.CatsClass.nl/vakopleiding en neem een kijkje in de lesstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu