De overgang van hobby naar werk: Kattentrimmen als carrière.

De hobby van onze hond is bouwen

Leia, onze Oud Duitse Herder, heeft een grote hobby: bouwen! Nou ja, eerlijk is eerlijk ze kan niet echt bouwen. Maar ze vindt alle bedrijvigheid op een bouwterrein fan-tas-tisch. Volop bedrijvigheid, mannen die stokken kunnen gooien, hun brood delen in de pauze en aan het einde van de dag in de weer gaan met tuinslangen om betonmolens schoon te spoelen. En dat de hele week door…

Jouw hobby heeft 4 harige pootjes en spint

Ik durf te wedden dat jij ook zo’n hobby hebt die je graag de hele week zou doen. Het heeft veel haar, het spint en het geeft kopjes, jazeker toch katten. Iedere avond als je thuiskomt na je werk staan ze jouw harige vriendjes je weer op te wachten. S’ avonds lig je lekker met ze op de bank te Netflixen. Grote kans dat ze ook nog bij je in bed slapen en in de ochtend neem je met pijn in je hart afscheid van ze als je weer naar je werk moet. Zou het niet mooi zijn als je de hele dag met ze samen zou kunnen zijn.

En dan kun je je hobby ineens niet meer uitvoeren

Onze bouwhond had het geluk dat wij, op zijn zachtst gezegd, avontuurlijke en ondernemende typjes zijn. Toen Leia nog een Oud-Duitse herder pupje was starten we eerst met de bouw van de kattentrimsalon.

Gingen we vervolgens door met de bouw van het kattenhotel en startte daarna de bouw van ons huis. Al met al heeft ze het grootste deel van haar leven al bouwend bij ons doorgebracht. Maar het is uit met de pret, het huis is klaar en aangezien zij het niet voor het zeggen heeft komt haar hobby abrupt tot een einde en vult zij nu haar dagen met haar ‘echte’ werk het ‘bewaken’ van het terrein.

Maak jij van je hobby je werk?

Prijs je gelukkig dat dit voor jou niet op gaat. Jij hebt wel zelf voor het zeggen waar jij jouw tijd aan wil besteden. En voor jou is er dus wel de mogelijkheid om van jouw hobby je werk te maken. Ondanks alle goedbedoelde adviezen zoals ‘Er is toch geen geld te verdienen ‘in de dieren’ die je ongetwijfeld krijgt is het aan jou of je het toch gaat doen of niet.

Of neem je genoegen met alleen die leuke hobby?

Omdat Leia de keuze niet had en wij natuurlijk het beste met haar voor hebben, hebben we een oplossing bedacht zodat zij haar hobby toch nog kan uitoefenen. Mijn schoonouders zijn nu aan het bouwen en Erik (mijn man) gaat daar vaak helpen, hij heeft immers ook een bouwverslaving. En Leia mag op deze dagen lekker mee. Loopt ze daar met haar stok in de bek rond als koningin te rijk tussen de steigers en bouwmaterialen.

Voel jij je een Leia die maar af en toe kan doen wat ze het liefste doet, werken met katten? En voel je dat je er meer van wil? Maar ben je bang dat al die mensen met hun goedbedoelde adviezen gelijk hebben?

Schrijf je dan eens in voor onze Lunch & Learns in Gemert of in Putten. Hier zullen we al je vragen beantwoorden, je meenemen in het leven van de kattentrimmer, je een kijkje geven in de kattentrimsalon of kattentrimbus, je rondleiden door de online leeromgeving en je laten zien dat kattentrimmer zeker wel de baan is voor jou.

Als er een Lunch & Learn op de planning staat vind je deze terug op onze homepagina. Zo niet? Stuur dan even een mailtje naar Wendy@CatsClass.nl en ik houd je op de hoogte van de eerst volgende editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu