Een online kattentrimopleiding, dat is toch niks?

Een diploma op zak, maar helaas niet de gewenste kennis

Voor mijn nieuwe bedrijf (WendyGoversvanThiel.nl | Businesscoach voor kattentrimmers) sprak ik met 1 van mijn deelnemers. Omdat zij nogal sceptisch stond tegenover online kattentrimopleidingen besloot zij toch maar een variant te kiezen waarbij ze letterlijk in een klaslokaal verwacht werd. Maar helaas kon deze niet aan haar verwachtingen voldoen. Teleurgesteld en zonder goede theoretische en praktische basis behaalde ze haar diploma maar kon ze niet zelfstandig aan de slag.

Bijscholen online was de oplossing

Daardoor besloot zij online verder te leren. En tot haar grote verbazing heeft zij haar meeste kennis en ervaring opgedaan via online opleidingen. Dan maakt mijn hart toch wel een sprongetje <3

Een online opleiding voor een praktisch vak

Ja, eerlijk is eerlijk, ik was ook sceptisch over het fenomeen online opleiding. Mede door de thuisstudies waarbij je enkel en alleen uit een lesboek een praktisch vak leert. Je kunt bijvoorbeeld kattentrimmer worden door het volgen van zo’n studie zonder dat je ook maar ooit een kat van dichtbij hebt gezien.

Vele voordelen van online leren

Maar in Corona tijd zijn we er met zijn allen toch wel achter gekomen dat online leren juist een toevoeging is. 

  • Je hoeft er niet meer je huis voor uit, je hebt geen auto nodig en je hoeft zelfs geen oppas voor de kinderen te regelen.
  • Je kunt zit niet vast aan tijden en hoeft er geen vrije dagen voor op te nemen.
  • Je kunt starten wanneer jij wil.
  • En een heel fijn punt aldus mijn cursisten…. Je kunt de video’s zo vaak terugkijken als jij wil.

En de praktijk doen we dan gewoon offline

En natuurlijk een praktisch vak als kattentrimmer is nooit helemaal online te leren. Daar ben ik me volledig van bewust. En precies daarom gaan mijn cursisten van de vakopleiding na het behalen van het theorie-examen 1 op 1 aan de slag in de trimsalons van mijn praktijkbegeleiders. Zodat zij de praktijk leren zoals zij het straks zelf ook gaan meemaken in hun eigen trimsalons.

Heb je nog vragen of twijfels? Doe dan mee aan het webinar van Woensdag 13 maart om 19.00 uur.

Waar het webinar over gaat? Dat is aan jou. Bij je aanmelding voor dit gratis webinar kan jij me doorgeven wat jij van me wil weten en ik ga het in het webinar verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu