Ervaringen

Dit vinden klanten van de vakopleiding. Heb jouw opleiding kattentrimmen gevolgd bij Cats Class en wil je een review achterlaten? Klik dan op de knop hieronder.

Ik was een van de gelukkige die al mee kon doen met de pilotgroep van de opleiding. Ik wilde al langer iets met katten doen maar had nog niet iets gevonden waar ik gelukkig van werd. Totdat ik meedeed met de on-line cursus “Klitvrij de crisis door” voor mijn kat Yuri. Ik vond het trimmen zo leuk dat ik besloot om me aan te melden voor de opleiding. Ik heb er geen seconde spijt van.

Een ideale opleiding waarin je de theorie on-line opdoet met een praktijkgedeelte. De theorie wordt helder en duidelijk uitgelegd in de video’s en in de Q&A na elke module, is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Naast de vachtkennis, vond ik het ook fijn dat er ook veel aandacht wordt gegeven aan de welzijn van de kat. Je leert de signalen van de kat herkennen, afleidingsmethodes maar ook wanneer je de trimbehandeling moet staken.

Ook de Facebook group is een fijne plek om je vragen al te stellen tijdens de opleiding. Voor de praktijkgedeelte is het fijn dat je zelf niet de katten hoeft te regelen. Je leert de kneepjes van het vak bij Wendy of bij een aangesloten kattentrimsalon. Ik heb deze praktijkdagen erg leuk gevonden.

Bezoek de website van Miauwplaza
Linda den Heijer
Miauwplaza
Als groot kattenliefhebber en volkomen leek begon ik aan de vakopleiding. Dankzij de online modules met heldere presentaties kon ik me klaarstomen voor het theoretisch examen. Tijdens de online live sessies na elke module konden we al onze vragen stellen. Heel leerzaam en ook erg leuk om de andere deelnemers te leren kennen.

Met de vele video’s met duidelijke uitleg van Wendy & Hennie en voorbeelden uit de praktijk heb ik me voorbereid op de praktijkdagen. Dat de nadruk ligt op het katvriendelijke en vachtsparend trimmen vond ik enorm belangrijk. Echt oefenen op katjes in een trimsalon, uiteraard onder het toeziend oog van een ervaren professionele trimster, was voor mij de grootste reden waarom ik voor deze opleiding gekozen heb. Ik heb heel veel verschillende karaktertjes mogen trimmen, voor mij een ervaring die goud waard is.

Ik kan deze vakopleiding aan iedereen aanbevelen die als professioneel kattentrimmer aan de slag wil.

Vanaf januari 2022 start deze 60-jarige happy catlady met haar eigen bedrijfje M’s Pride Kattentrimsalon.

Bezoek de website van M’s Pride Kattentrimsalon
Martine Vos
M’s Pride Kattentrimsalon
Na enige twijfel toch besloten om te doen. Want wie niet waagt, wie niet wint. Een super toffe opleiding! Die beschikt over goede uitleg. Ook de zoom sessie’s zijn leerzaam en gezellig. Zeker aan te raden.

Bezoek de website van Kattentrimsalon Johanna
Johanna
Kattentrimsalon Johanna
Top opleiding om katten trimmer te worden! Echt doen! Kost wat centen maar je krijgt het er dubbel en dwars voor terug! Wat is dit een leuke training om te volgen. De opleiding beschikt over veel kennis. Zeker een aanrader als je meer wilt leren over de vacht van katten. Of gewoon zelf langharige katten hebt rondlopen en geen zin hebt om elke keer naar de trimmer te gaan wat de kat stress geeft. Wat je doel ook is, ga de opleiding volgen heb je kan alleen maar goed doen. Extra kennis opdoen is nooit fout. Je leert er enorm veel van en doordat de meeste zelf wel katten hebben kun je alles direct toepassen bij je eigen katten. zoals kennis over gedrag ect.

Ik zal een korte uitleg geven over de opleiding, omdat dat soms fijn is om te horen van iemand die het gevolgd heeft. 🙂

De eerste modules zijn vooral kennis en theorie gericht. En de andere modules zijn wat meer op praktijk gericht. De variatie daarvan is erg fijn. En fijn voor de verschillende mens, de ene wil juist theorie de andere praktijk. Er komt ook een module over gereedschap, bedenk dan niet, ik koop dat direct. Wacht eerst je praktijk af, dan kun je ervaren wat je docent gebruikt en dat eventueel kopen. Het is niet verplicht zelf materiaal te hebben zoals je vaak bij andere opleidingen wel ziet. Dus maak daar ook gebruik van. Levertijd is echt niet zo lang dus je kan echt wel even wachten.

De opleiding kan je aardig in eigen tempo doen, wat erg prettig is. Maar mocht je denken ik ben deze maand helemaal vrij, ik doe alles nu. Dat kan niet. Het is geen NCOI waarbij je alle lesstof meteen krijgt en echt op eigen tempo kan leren. Voor de snelle onder ons is het dus veel wachten, want je moet wel echt wachten op de volgende module. Dus hou daar wel rekening mee. Als je een hele rustige maand heb en daarna 3 drukke, dan ga je achterlopen want het programma geeft je ongeveer elke 2 weken een nieuwe module ( uitzondering van 1 maand). Ik zeg niet dat je het niet kan bijlopen, want dat kan zeker! maar het is niet een opleiding waarvan je zegt ik heb nu nog tijd ik ga vast verder.

De hoeveelheid zelfstudie valt mee, is te vergelijken met het kijken van de filmpjes. Per module kom je dan gemiddeld uit op 2 uur. Goed te doen! Let op: ik had tijdens mijn studie het boek nog niet. ik weet dus niet in hoe verre dit overeenkomt met de video’s. Ik moest aantekeningen maken tijdens het kijken van de video’s. Ook met druk leven prima te volgen!

Daarnaast is er na elke module een Q & A waarbij je kan aansluiten. Deze zijn wel aan het einde van de middag, dus je moet wel vrij van werk regelen. Als je niet kan, kun je ze gewoon terugkijken en jou vragen worden dan beantwoord als je ze vooraf hebt ingestuurd. Super handig voor de fulltimers onder ons!

Na je theorie examen, kun je beginnen met praktijk. Wel pas na het behalen van je examen. Je kan deze ook los inplannen met Wendy overdag bij haar in de salon. Kost wat extra maar handig voor als je niet kan!

Praktijk overleg je echt met je praktijk docent, dat is heel wisselend en daar kan ik niks over zeggen dat zijn je eigen afspraken. Bij de ene kan je zo terecht en ben je in een week klaar en afgestudeerd. de andere heeft maar 1 keer in de week plek. Hou wel rekening met herkansingen, deze moet ook binnen je opleidingsperiode van 6 maanden vallen. Dus het is slim om zo snel mogelijk te starten met praktijk na je examen, om nog wat speling te houden. Ik heb het bij mijn praktijk docent enorm naar mijn zin gehad! Dat was echt heel leuk en heel fijn! Beter dan dat je na je theorie klaar bent en niks hebt gezien van het echte werk. Het is echt anders dan op de filmpjes. Wendy is een pro dus dat zit er makkelijk uit, maar dat is in het echt wel anders. En je leert van nog een andere docent het vak, zij geeft je weer net andere tips dan Wendy. Ik heb praktijk volgen echt heel erg leuk gehad en heb hier enorm van geleerd.

Daarnaast heb je leuke extraatjes, zoals het terugkijken van webinars welke ooit geweest zijn bij Cats
Sanne Zeeen
Toen ik de opleiding van Wendy voorbij zag komen was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte opleiding tot kattentrimster. Ik had tot dat moment bij geen één opleiding echt een heel goed gevoel (o.a. slechte communicatie), maar aangezien ik Wendy al kende omdat onze Pers al een paar keer bij haar op de trimtafel heeft gestaan, twijfelde ik geen moment en heb ik informatie opgevraagd. Al snel wist ik dat dit dé opleiding voor mij zou zijn en heb ik mij vol enthousiasme ingeschreven.

En dat enthousiasme hield ook tijdens de opleiding aan. Ondanks dat het grotendeels online is, is het goed te volgen en de Q&A na iedere module zorgt net voor die extra dimensie. De modules zijn goed opgebouwd en volgen elkaar goed op.

Ook de besloten Facebookgroep vond ik een grote toegevoegde waarde, omdat daar het sociale aspect in de groep – die je toch wel een beetje mist bij een online opleiding – goed tot zijn recht komt en je elkaar kan helpen en ervaringen kunt delen.

Het is altijd mijn droom geweest om met katten te kunnen werken en ik durf met zekerheid te zeggen dat met deze opleiding die droom is verwezenlijkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik zelf een succesvolle kattentrimsalon op kan zetten na het behalen van het praktijkexamen.

Bedankt Wendy!

Bezoek de website van Kattentrimsalon Snoezig
Sharmilla van de Westelaken
Weterings, Kattentrimsalon Snoezig
Voor mij werd dit jaar duidelijk dat ik mijn huidige beroep niet meer kon uitoefenen en dat ik op zoek moest naar iets nieuws.
Katten zijn al jaren mijn passie, in mijn werk als paraveterinair en als “studiemateriaal” tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut voor katten.
De vacht was voor mij nog een redelijk onbekend terrein en ik was hier dan ook erg benieuwd naar. Tijdens de opleiding heb ik hier veel over geleerd.
Voor mij was het ook erg fijn dat ik helemaal zelf kon bepalen wanneer en hoelang ik per keer besteedde aan het lesmateriaal.
Tijdens de praktijk dagen heb ik heel veel geleerd van Wendy en ben ook zeker enthousiast geworden om (op termijn) mijn eigen salon te openen.
Twijfel je nog….niet doen! Nieuwe dingen leren is gewoon te leuk!
Simone Meijer
Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik een kattenpension run en er ik ook weleens gasten krijg waarvan de vacht wat extra verzorging nodig heeft. Omdat ik niet zo handig ben met computers en het theoretisch gedeelte online was, zag ik er wel wat tegenop. Dat was helemaal niet nodig, want de opzet was erg duidelijk en gemakkelijk te volgen.

Na de theorie volgden enkele praktijkdagen en die waren superleuk en leerzaam. Geen kat en geen vacht is hetzelfde en het geeft veel voldoening als je het dier op een katvriendelijke manier van zijn vachtprobleem af kan helpen. In het begin stond ik er wat onwennig bij, maar door het oefenen in de praktijk groeide het zelfvertrouwen en durf ik de stap naar een eigen trimsalon te nemen.

Bezoek de website van Kattenpension De Krullentrap
Lia de Jong
Kattenpension De Krullentrap
Hoe blij kan een mens worden van eindelijk het werk te doen waar je voldoening uit haalt? Nou, ik ben ontzettend blij! Blij dat ik de opleiding van Wendy gevonden heb, blij dat ik katten en hun eigenaren een beetje blijer kan maken!

Ik had al eens gekeken naar trimopleidingen, maar die sloten op de een of andere manier net niet lekker aan op wat ik precies voor ogen had. Toen Wendy haar opleiding ‘Kattentrimmen in de Praktijk’ op ging zetten, was mijn keuze snel gemaakt. Het kat- en vachtvriendelijk trimmen staat ook bij Wendy hoog in het vaandel! Heel eerlijk…. Ik had geen idee of het online les krijgen wel voor mij ging werken, maar de intro van Wendy sprak me zo erg aan, dat het eigenlijk de enige juiste keus was om het gewoon maar te gaan doen. En wat heeft het supergoed uitgepakt! Alle online lessen van de verschillende modules zijn zo duidelijk (ook voorzien van praktische voorbeelden) en de Q & A’s maakten het alsof ik gewoon klassikaal les kreeg. De facebookgroep voor de cursisten is ook ontzettend fijn. Daar konden we niet alleen onze vragen stellen, maar ook onze vorderingen laten zien, elkaar op ideeën brengen en elkaar helpen bij het maken van keuzes (over bijvoorbeeld te maken logo’s). Zo hebben we na de bonusmodule (met stuk voor stuk geweldige masterclasses!) de websites van elkaar kritisch bekeken en verder geprofessionaliseerd. Echt elke masterclass is een geweldige aanvulling.

Natuurlijk hebben we niet alleen maar theorie gehad. Ook praktijkervaring en een serieus praktijkexamen, waarin we echt moesten laten zien dat we de katten op de juiste manier kunnen helpen aan een klitvrije vacht op een kat- en vachtvriendelijk manier. We hebben zelfs geleerd om ‘lastige katjes’ zonder hulp van de eigenaar goed te kunnen trimmen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik mijn vakopleiding bij Cats Class van Wendy heb gedaan en kan niets beters aanbevelen!

Bezoek de website van Kattentrimsalon Purr & Fur
Annette Gasseling
Kattentrimsalon Purr & Fur
Sinds ik eigenlijk al wist dat ik liefde voor katten had, wilde ik iets met katten gaan doen. Ik wist, in het begin, niet wat ik kon doen met katten en bleef er een beetje achteraan sukkelen. Een paar mensen raadden het af, omdat er maar weinig werk in was. Toen ik hoorde dat Wendy een katten trimopleiding ging starten, ben ik er gelijk achterheen gegaan. Dit vond ik al gelijk heel leuk!

Voordat ik met deze opleiding begon, wist ik al wel hoe ik katten moest hanteren. Het is me nu duidelijk geworden dat je in situaties terecht kunt komen, waardoor je anders zou kunnen/moeten reageren om beter op de kat af te stemmen. Vooral de kat laten denken dat je doet wat hij/zij wil.

Ik heb veel aan de lesstof gehad. Ik weet nu dingen, die ik eerst nog niet wist, bijvoorbeeld dat een kat in mozaïek verhaart. Dit had ik niet geleerd op mijn opleiding en moest hier gelijk meer van weten. Zo zijn er meer dingen, maar die ga ik niet allemaal verklappen.

Er is eigenlijk maar 1 ding waar ik tegenaan ben gelopen: tijdsdruk. De PowerPoints en de filmpjes sloten goed bij elkaar aan, maar ik moest zelf nog wel veel aantekeningen maken, omdat er verder niets op papier stond waar ik later nog iets op terug kon zoeken. Omdat ik dyslectisch ben, kostte mij dat extra tijd. Het zou fijn zijn als er een naslagwerk op papier was geweest.

Het was een heel erg leuke en fijne ervaring, waar ik in de toekomst hopelijk mee aan de slag kan gaan!
Lisa
Al een tijdje spookte het door mijn hoofd om “iets met katten” te willen doen. Toen ik zelf 2 Siberische katten kreeg, werd mijn interesse in vachtverzorging gewekt.

Ik begon met Wendy’s boek, ging vervolgens haar online cursus doen en van het een kwam het ander: ik schreef me in voor de vakopleiding. Bonus; de opleiding focust volledig op vachtvriendelijk trimmen, iets wat ik heel belangrijk vond. Ik twijfelde wel even of zo’n (deels) online opleiding wel werkt bij een praktisch beroep als katten trimmen. Die twijfels verdwenen snel, want de vele filmpjes waren super duidelijk. Super fijne manier om alle theorie onder de knie te krijgen.

Daarna volgde uiteraard ook nog de praktijk en die praktijkdagen waren echt goud waard. Hoe goed de filmpjes ook waren, je leert pas echt als je een kat voor je hebt. De praktijkdagen waren dan ook super waardevol; na meekijken ook snel zelf aan de slag onder goede begeleiding.

Dat maakt dat ik me nu echt klaar voel om zelf aan de slag te gaan; inmiddels heb ik al een heel aantal trimklanten gehad en dus zelfstandig getrimd en het is onwijs leuk om al het geleerde in de praktijk te brengen als kattentrimster.

Voor iedereen die nog twijfelt over de opleiding; doen!

Bezoek de website van Trimsalon Neko
Simone Meijer
Trimsalon Neko
Op het moment dat ik informatie voorbij zag komen via Facebook betreft de vakopleiding Kattentrimmen in de praktijk hoefde ik niet lang na te denken over de aanmelding daarvoor.

Ik was op dat moment bezig met een andere online opleiding rondom kattengedrag en aangezien ik met mijn partner samen graag verschillende diensten voor katten wil gaan aanbieden, was de vakopleiding kattentrimmen in de praktijk van Wendy, een welkome aanvulling.

Zonder lang na te denken en ook zonder enige twijfel ben ik dus begonnen aan de opleiding en ben ik er volledig voor gegaan.

Een beetje sceptisch over het “online” gebeuren was ik echter in het begin wel omdat kattentrimmen ook echt een praktisch beroep is.

Toch heb ik alles uit de opleiding kunnen halen wat erin zit. De opleiding bevat meer dan genoeg lesstof om een brede theoretische kennis te kunnen vergaren en te samen met het grote aanbod aan lesvideo’s gericht op de praktijk is deze online opleiding dan ook echt een complete vakopleiding te noemen.

De opleiding heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan en zoals bij iedere opleiding het geval is, online of niet… voldoende praktijkervaring krijgen, blijft een stukje eigen verantwoordelijkheid nemen en voldoende zelfkennis hebben.

Daarnaast is het belangrijk vertrouwen te hebben in hetgeen je hebt geleerd en de kennis die je in huis hebt na de opleiding en ervaring krijg je door het simpelweg te gaan doen. Heb vertrouwen in wat je kan en ga zoveel mogelijk oefenen als professional, is mijn tip voor de toekomstige cursisten! Ik ben er klaar voor om zelfstandig aan het werk te gaan. Heel veel succes aan de toekomstige cursisten.
Judith van der linden
Lam
Hoewel ik reeds een trimcursus had gevolgd en al even als kattentrimster aan de slag was, twijfelde ik geen seconde toen deze opleiding op de markt kwam. Ik had namelijk ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ gelezen en ik verwachtte opnieuw een topper. En dat is het ook!

Hoewel de theorielessen online plaatsvinden, blijf je dankzij het vele videomateriaal, de interactie met studiegenoten op de facebookpagina en de live Q&A’s alert en getriggerd om verder te gaan. Ook de stagedagen waren een enorme verrijking. Zoveel extra tips & tricks over de verschillende vachtjes, materiaalkeuzes,…

Na het behalen van dit diploma, ben ik met extra zelfvertrouwen in mijn trimbus gestapt.

Dankjewel daarvoor!

Bezoek de website van Cat Care and More
Eveline Follet
cat care and more
Ik wist al langer dat ik iets wou doen met katten. Toen ik het beroep ‘kattentrimmer’ ontdekte ging ik op zoek naar een opleiding. Zo kwam ik terecht bij CatsClass. Om me in te schrijven heb ik geen seconde getwijfeld, sterker nog, ik heb me onmiddellijk ingeschreven op de wachtlijst nog voor de inschrijvingen open stonden :).

Nu, iets meer dan een jaar later, is mijn kattentrimsalon een feit en komen de afspraken vlotjes binnen! 😀 Nog geen seconde spijt dus.

De opleiding zelf was zeer makkelijk te combineren met mijn fulltime job als Product & Business Development Manager. Doordat je de lessen online kan volgen waar en wanneer je wil, kon ik dit vlotjes inplannen in mijn toch wel drukke schema.

De Q&A’s zijn ideaal om eventuele vragen toch te kunnen stellen zonder dat je vast hangt aan vaste lessenroosters. De stage was de kers op de taart en was het laatste duwtje dat ik nodig had om mijn eigen salon te starten. Ook na de opleiding kan je nog met vragen terecht bij je stagebegeleidster of bij Wendy. Hierdoor ben ik nooit een moment onzeker geweest, wat toch wel belangrijk is als beginnend ondernemer.

De opleiding heeft mijn droom omgezet in realiteit, dus ik kan niet anders dan deze een dikke 10/10 geven :D!

Bezoek de website van Mdame Figaro
Valérie Matthys
Mdame Figaro
Voor het inschrijven heb ik best even getwijfeld, ik vond het een behoorlijk bedrag voor een online opleiding. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en na wat positieve verhalen van collega’s met Wendy bij het HKI heb ik me ingeschreven. De cursus is uitgebreid, er is veel ruimte voor vragen en in de online lessen werd het toch een soort gezellige ‘klas’. Absoluut geen spijt van mijn keus en nu lekker aan het kattentrimmen naast mijn hondenklanten.

Bezoek de website van Furry Friends
Karin Striezenau
Furry Friends
Met mijn liefde voor katten en hen (en hun eigenaren) kunnen helpen leek deze cursus mij een goede stap om beter in de kattenwereld te komen. Wel had ik m’n twijfels omdat ik totaal ander werk heb en ik niet direct een trimsalon zou openen. Na telefonisch overleg met Wendy ben ik overgehaald, en ik ben super blij en trots dat ik de cursus heb gevolgd! Ik heb veel geleerd en ben ik contact gekomen met andere enthousiaste (toekomstige) kattentrimmers. De leerstof was goed te doen, en als je meer over een bepaald onderwerp zou willen weten dan waar op wordt ingegaan in de cursus worden er tips gegeven over boeken, videos, vervolgcursussen, of worden er gewoon complete masterclassen gegeven die je kan volgen.

Al met al, ik raad deze cursus aan aan de toekomstige kattentrimmer en de erg geïnvesteerde kattenliefhebber.
Manon van Heijningen
Wendy is zeer punctueel en ik zie aan haar dat ze alles met passie voor haar vak doet.

Dit merk je ook in het uitgebreide online leer omgeving waarvan ze alles tot in de puntjes verteld en laat zien.

Ik weet dat er andere katten trimmers zijn die niet kat vriendelijk en vacht besparend werken maar voor de rest heb ik geen vergelijkingsmateriaal en kan ik alleen maar zeggen dat ik super blij ben dat ik bij Cats Class de vakopleiding heb gevolgd!

Ik vind het fijn dat ik Nu ook Katten blij en gelukkig mag maken, door ze van de klitten af te helpen en de butlers te informeren hier over.

Wendy Dank je wel en we houden contact =^.^=

Bezoek de website van Freedom Kattentrimster
Irma Hogervorst
Freedom Kattentrimster
Een jaartje geleden hebben we César, een britse langhaar in huis gehaald. Aangezien daar al snel wat vachtproblemen optraden hebben we een kattentrimster aangesproken. Naast het feit dat we terug een knappe poes in huis hadden werd mijn interesse in het kattentrimmen aangewakkerd. Nadat ik was verhuisd en voornamelijk bezig was met mijn fulltime job was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na lang twijfelen heb ik beslist mij in te schrijven bij Cats Class voor het volgen van de vakopleiding.

Mijn vragen werden altijd snel beantwoord en de uitleg op de website was zeer volledig.

Door het overheersende covid virus werden alle lessen online aangeboden. Hierdoor was het mogelijk om alles op mijn eigen tempo door te nemen. Eenmaal begonnen aan een hoofdstuk was het moeilijk om het niet volledig af te werken, zo boeiend vond ik de lessen.

De sfeer tijdens de Q&A sessies waren steeds gemoedelijk en er werd altijd gefocust op het basisprincipe van de opleiding: de kat zijn welzijn staat steeds centraal.

De stage heb ik kunnen volgen in België zelf, wat een groot voordeel is van deze opleiding.

Ik heb zeer veel bijgeleerd, zou het onmiddellijk opnieuw doen en raad iedereen het aan wie interesse heeft.
Ellen de Laere
Altijd al iets met katten/dieren willen doen, maar niet echt weten wat en in welke richting (dierenarts(assistente), asiel, eigen bedrijf.. maar in wat) ?!

Dat was iets waar ik al jaren mee kampte, totdat ik samen ging wonen en met mijn vriend een Siberische boskat kocht. Na een paar maanden kwam ik erachter dat ze wat klitten kreeg, dus ben ik een kattentrimmer in de buurt gaan zoeken.

Voor mijn kat was dit niet zo’n succes, dus ben ik filmpjes gaan kijken hoe ik dit zelf zou kunnen onderhouden. Na wat oefenen kwam ik erachter dat ik hier zo ontzettend veel plezier in had en dat mijn kat ook weer helemaal happy was als de klitten eruit gehaald werden. Na het Googlen van een goed boek over vachtverzorging van je kat, kwam ik gelijk bij het boek van Wendy ‘klitvrije kat, zo doe je dat!’. In een middag uitgelezen en nog wijzer geworden over kat/vachtvriendelijke verzorging. Toen wist ik het zeker: ik wil kattentrimster worden! Nou bleek dat Wendy deze opleiding gaf, heb ik geen moment getwijfeld.

Zo veel mogelijk online en in je eigen tijd in te delen. Ideaal toch?! Om de twee weken een Q&A waarin je van te voren in de besloten facebookgroep je vragen al kunt stellen. Deze beantwoord Wendy dan live tijdens de Q&A middag. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem! Dan kijk je hem gewoon de volgende dag terug. Voor alles is een oplossing. Maak een strakke planning voor jezelf en houd je hieraan, dan lukt het zeker om goed voorbereid je theorie-examen in te gaan. Ook hierin houdt Wendy goed rekening met waar iedereen woont, zodat het voor allemaal ongeveer even ver rijden is. Top geregeld!

Ook het uitzoeken van een praktijkadres is voor ieder wat wils. Bekijk de filmpjes van de begeleiders en kies een praktijk uit waar jij een goed gevoel bij hebt. Telefoonnummers/mailadressen staan er netjes bij, dus het inplannen van de praktijkdagen is zo geregeld en vliegen voorbij! Zo gaaf als je eenmaal zelf aan de slag mag gaan na alle theorie. Wat geeft het een voldoening om de katten te kunnen helpen en de baasjes van goed advies te kunnen voorzien.

Een fijne, overzichtelijke opleiding, die goed te combineren is naast je huidige werk. Een opleiding waarin Wendy en de medecursisten zeer betrokken zijn met elkaar. Schroom niet om vragen te stellen aan je medecursisten of Wendy. Deze worden met alle liefde beantwoord.

Veel plezier gewenst met het volgen van de catsclass opleiding. Een diploma waarin je mens en dier gelukkig maakt!
Claire van der Hoorn
Ik ben fier op mijn kattenberoep! De opleiding bij Wendy van Cats Class was voor mij een logisch stap in mijn beroepscarrière! Ik ben reeds van kindsaf aan door katten en andere dieren gepassioneerd. Ik volgde reeds verschillende kattenopleidingen (o.a. over kattengedrag bij Felinova, EHBO voor katten bij Syntra, e.a.). Ik werk op de kattenafdeling in een dierenasiel en pas op katten aan huis. Aangezien ik regelmatig katten ontmoet die slecht in hun vacht zitten, was ik net voor Corona op zoek naar een praktische kwalitatieve beroepsopleiding tot kattentrimster.

Dankzij Joline van Chat-o-Gand, kwam ik in contact met Wendy van Cats Class. Joline was erg tevreden over Wendy’s opleiding van ‘katvriendelijk en vachtsparend kattentrimmen in de praktijk’, vandaar dat ik geen moment getwijfeld heb om me in te schrijven. Ja, het was niet goedkoop, maar wat je ervoor in de plaats krijgt is nog zoveel meer waard…

Door Corona verliep de les online. Dat had als voordeel dat je alles op je eigen tempo kon studeren. De regelmatige Q&A’s van Wendy zorgde ervoor dat je al je vragen kon stellen en ervaringen met zowel beginnende als ervaren trimmers kon uitwisselen.

Zowel theoretisch als praktisch komen alle aspecten van een trimster aan bod. En via praktijkstages zorg je ervoor dat je het vak zelf onder de knie krijgt wat een extra meerwaarde is! Het diploma is de kers op de taart! Wendy coördineert de hele opleiding fantastisch. Ze staat steeds voor je klaar met tonnen ervaring!

Bezoek de website van Katmosfeer
Liesje Geraerts
Katmosfeer
Ik vond de kattentrimopleiding erg prettig en informatief. Het is ideaal om thuis op je eigen tijd achter de laptop te kunnen kruipen en zo de fijne kneepjes van het vachtvriendelijk kattentrimmen onder de knie te krijgen. Ondanks dat ik al een aantal jaar katten trim had ik echt wel m’n ohja momentjes.

De duur van de opleiding vind ik ook ideaal, Zo hou je lekker je aandacht erbij. Het enige wat ik heb gemist tijdens de opleiding was een boek, want soms vind ik het gewoon prettiger om een boek open te slaan en even te bladeren, en ook na de opleiding zou dat fijn geweest zijn, zodat je nog eens even terug kan bladeren bij zaken waar je over twijfelt

En nu hopen dat het vachtvriendelijke kattentrimmen steeds meer terrein gaat winnen en dat de ouderwetse manier eindelijk binnen afzienbare tijd aan de wilgen gehangen wordt

Bezoek de website van Katsalon Dudes & Diva’s
Patricia Jansson
Katsalon Dudes & Diva’s
Er komt nogal wat kijken bij het professioneel trimmen van een kat. Het begint met vachtproblemen waarbij het de kat niet meer lukt om dit zelf (of met hulp van het baasje) op te lossen. Voor mij is het dan de uitdaging dan om katlief (of soms niet zo lief) zo vriendelijk mogelijk te helpen.

Dat is iedere keer een maatwerk puzzel waarbij gedrag, karakter, gezondheid en vacht belangrijke factoren zijn. De opleiding is overzichtelijk opgedeeld in 6 modules waarin deze en andere aspecten stapsgewijs aan bod komen. Met video’s worden de trimtechnieken, het hanteren en de verschillende praktijksituaties in beeld gebracht. Wendy weet dit met haar enthousiasme en ervaring goed over te brengen.

Iedere module wordt afgesloten met een interactief webinar waarin je terecht kunt met alle vragen. In het praktijkgedeelte heb ik hele verschillende katten op de trimtafel gekregen, waardoor ik een goede basis heb gekregen om als trimmer aan de slag te gaan. Bedankt voor de prettige en leerzame samenwerking Wendy!
Erik van Hoek
Vanaf dag 1 enthousiast, wat een fijne opleiding, studeren in je eigen tijd met voldoende mogelijkheden om vragen te stellen. Een hele complete opleiding, daar kwam ik achter toen ik een dag meekwam bij een trimster die al een paar jaar werkt.

Ik heb zeker van haar geleerd, maar zij ook van mij. Wat de opleiding zo compleet maakt is natuurlijk de dagen van stagelopen, maar ook alle info die je nog extra meekrijgt. Hoe start je een bedrijf op maar ook informatie over je prijs bepalen, foto’s maken, boekhouding.

Wat ik zelf ontzettend leuk vond, waren alle over nog extra workshops. Leren van een dierenarts maar ook de Bootcamp pro. Ik kan niet meer stoppen met leren. Dit heeft mijn leven echt verrijkt. Toen ik begon met de opleiding deed ik dat om mijn eigen katten te gaan trimmen, maar inmiddels ben ik echt bezig met voor mezelf te beginnen. Wat jouw plan ook is met de opleiding, het is zeker een aanrader.

Bezoek de website van Trimsalon Katsalon
Gea Kraaij
Trimsalon Katsalon
In 2020 had ik eindelijk de stap genomen om mijn droom waar te maken en te beginnen met een trimopleiding. Alleen zoals iedereen wel weet had 2020 andere plannen voor ons, dus met pijn in mijn hart gingen alle geplande lessen niet door. Maar toen kwam ik in contact met Wendy en haar opleiding Cats Class. Voor mij ideaal, want deze lessen waren online te volgen. Dus niet alleen kon 2020 geen roet meer in mijn eten gooien, het was ook nog eens perfect te combineren met mijn eigen bedrijf. Ideaal!

Ik vond het echt ontzettend spannend om te beginnen, want ik had nog meer heel weinig tot geen ervaring met katten. Maar de lessen leren je niet alleen trimmen, maar ook hoe je omgaat met deze prachtige dieren. Ik heb daardoor niet alleen het vak katten trimmen geleerd, maar ook ben ik gegroeid in mijn omgang met de kat. De theorie neemt je echt mee naar alle aspecten die hierbij komen kijken en je leert nog zoveel extra’s bij. Voor mij waren de praktijkdagen het meest waardevol, omdat je daar echt hands on bezig gaat. Wat voor mij heel fijn was, is dat de docenten je altijd helpen met vragen of gewoon als je het een beetje lastig of spannend vind.

Na de opleiding krijg je nog steeds hulp bij vragen/problemen en dat is ontzettend fijn. Hierdoor krijg je echt het vertrouwen dat je nu zelf aan de slag kan als kattentrimmer.

Echt een aanrader dus!
Tamara
Het volgen van de opleiding bij Cats Class is één van mijn beste beslissingen in de afgelopen jaren geweest. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een baan in de dierenbranche, omdat daar mijn hart ligt. Ik heb gewerkt als paraveterinair in diverse dierenartspraktijken, ben als kattengedragstherapeut i.o. werkzaam geweest voor Tinley Gedragstherapie voor dieren en heb mijn eigen paardenbedrijf gehad.

En toch bleef het knagen dat ik nog niet het passende beroep had gevonden, totdat ik de opleiding van Cats Class tegen kwam. Belangrijk voor mij was dat de opleiding uitging van katvriendelijk en vacht besparend trimmen. Nu ben ik trotse eigenaar van kattentrimsalon Feline Care, waar alle ervaringen uit de afgelopen jaren samen worden gebracht. Geknipt voor mij dus, deze carrière-switch!

Maar alle credits gaan naar Wendy, want zonder haar opleiding was ik niet op dit punt gekomen. Ik woon nogal uit de buurt (noorden van het land), dus de online omgeving was voor mij erg handig. Super fijn om in je eigen tijd en tempo de theoretische modules te volgen, via een platform dat goed vormgegeven en makkelijk te benaderen is. Iedere module werd afgesloten met een live Q&A, en als je die niet kon bijwonen, was deze later terug te zien. De vragen konden vooraf worden ingediend, zodat je altijd een antwoord kreeg. Het praktijkgebeuren was in de Coronatijd wel een dingetje. Door zelf te zorgen voor voldoende oefenmateriaal van vrienden, en uiteraard mijn eigen katten, kon ik toch de opgedane theoretische kennis oefenen in de praktijk. Door dit te filmen en te laten zien aan Wendy en de medecursisten, kreeg ik ook feedback op mijn trimtechnieken.

Daarna kon ik ook enkele dagen meelopen met een professionele trimmer in België, waardoor ik echt feeling voor de praktijk kon krijgen. En in dit geval is het ook echt oefening baart kunst. Bij iedere kat die ik trim leer ik weer iets, of doet mij terugdenken aan de theorie uit de opleiding. Iedere keer realiseer ik me hoe volledig de opleiding is, en hoe ik op het geleerde kan terugvallen. De Facebookpagina is ook een fijn medium, waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. En je hoeft je nergens voor te schamen als je iets niet weet of lukt, we zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje :).

Wendy is een zeer professionele trimmer, maar ook erg goed in les geven. Ze stelt je als cursist op je gemak als je het even niet meer weet, stelt de juiste vragen en heeft altijd wel een nieuwe invalshoek voor een oplossing. Ze is zeer benaderbaar, eerlijk en staat open voor suggesties. Kortom, een fijne, deskundige docent, die het welzijn van de kat voorop heeft staan in haar opleiding en werk.

Als je twijfelt over deze opleiding, omdat hij online is bijvoorbeeld, niet doen! Deze opleiding geeft je echt alle handvaten om als zelfstandig katvriendelijk trimmer aan de slag te gaan. Nadien kun je nog allerlei aanvullende webinars volgen, die je ondersteunen in je werk. Ik heb ondertussen de overstap al volledig gemaakt, en ben iedere dag blij om zoveel katten en eigenaren te kunnen helpen!

Bezoek de website van Feline Care
Inge Frieling
Feline Care
Na lang wikken en wegen heb ik besloten de opleiding bij Cats Class te volgen. Ik ben al ruim 5 jaar trimster maar wilde toch heel graag een papiertje halen voor het kattentrimmen. Bovendien vind ik het altijd leuk om nieuwe dingen bij te leren.

Deze opleiding paste perfect bij mijn drukke leven. Fulltime aan het werk in de eigen salon, lesgeven op onze eigen hondenschool en ook nog twee honden waarvan 1 pup in huis. Je kunt je eigen tijd indelen en zelf bepalen op welk tijdstip je aan de opleiding werkt. De Q&A-sessies waren ook erg fijn omdat er mogelijkheid is tot vragen stellen via ZOOM, zo krijg je ook meteen je medecursisten/collega’s te zien. Helaas kon ik ze niet allemaal live meekijken, maar gelukkig heeft Wendy daar ook een oplossing voor en kun je ze terugkijken via een link.

Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan anderen, tijdens de opleiding wordt er ingegaan op het vachtvriendelijk maar zeker ook het katvriendelijk trimmen. Hoewel dit een online opleiding is, wordt er ook verwacht dat je stage gaat lopen. En wees eerlijk, in de praktijk leer je toch het meest!

Ondanks ik al een tijd zelfstandig trim heb, heb ik nog veel tips en tricks bijgeleerd tijdens deze opleiding en tijdens mijn praktijkdagen.

Kortom, dit is een heel fijne opleiding die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt.
Sandra
Sandra’s Trimsalon
Toen ik twee langharige kittens aanschafte ben ik op zoek gegaan hoe ik hun vacht het beste kon verzorgen en zo kwam ik bij het boek “Klitvrije kat, zo doe je dat” en de online cursus “Klitvrij de crisis door” van Wendy uit.

Door het lezen van het boek werd ik zo enthousiast dat ik me er verder in wilde verdiepen. En bij Wendy vond ik die mogelijkheid in de vorm van een zelfstudie of vakopleiding. Ik heb nog even getwijfeld tussen de zelfstudie en de vakopleiding; wat wil ik er mee doen en een vakopleiding online (ik ken mezelf), is dat wel wat voor mij? Maar door de opzet met de contactmomenten tijdens de Q&A’s en de besloten facebookgroep, heb je een stok achter de deur en contact met de andere deelnemers uit de opleiding. Daardoor is het niet een “anonieme” online opleiding waar je aan deelneemt die je op de lange baan schuift. Maar wel met het voordeel dat je de online lessen kan volgen op het moment dat het je zelf uitkomt.

Waar ik aan het begin van de opleiding nog niet wist of ik het alleen deed voor mijn eigen katten of er ook meer mee wilde gaan doen, weet ik nu zeker dat ik er meer mee wil gaan doen. Tijdens de opleiding werd ik steeds enthousiaster en kon niet wachten om in de praktijk aan de slag te gaan. Na het halen van het theorie examen ben ik mijn praktijkdagen bij Wendy in de kattentrimsalon gaan lopen, waar ik nog meer van haar heb mogen leren en alleen maar nog meer zin heb gekregen om echt te mogen starten. Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om voor de vakopleiding te gaan, want zeker ook door de praktijkdagen heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat ik het ook echt kan.

Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en beginnen de klanten mij langzaam aan te vinden!

Bezoek de website van Fur Elise and More
Elise Schinck
Fur Elise
Ik wil graag Wendy bedanken voor deze vakopleiding.
Voor mij is deze cursus goud waard want alleen met deze opleiding kan ik zelfstandig werken als kattentrimmer en ik ben helemaal nieuw in deze branche.
Wendy heeft al haar 11 jaar praktijkervaring in deze cursus gezet en deelt met haar cursisten wat je kunt verwachten als je een kat op de trimtafel krijgt. De lessen zitten vol met praktijkcasussen en handige adviezen van Wendy.
Ik was ook verrast dat Wendy aan elke cursist haar persoonlijke aandacht gaf – alle vragen werden beantwoord in de Q&A en in de Facebook groep.
Voor mij is de Nederlandse taal een tweede taal maar ik kon toch de cursus met succes afronden, zo duidelijk waren de lessen!
En over de bonuslessen moet ik apart vertellen: Wendy heeft zoveel informatieve, leerzame webinars erbij gezet en alles was gratis voor ons als haar cursisten.
Kortom, deze opleiding is zeker de moeite waard en ik zal nooit spijt hebben dat ik hiervoor heb gekozen. En ik zal zeker de bijscholingen volgen die Wendy en haar team aanbieden.

Bezoek de website van Cats Place
Evgeniya Zeewuster
Cats Place
Ik zat al een tijd te denken aan een opleiding kattentrimmen en toen ik over deze opleiding las heb ik me gelijk ingeschreven. Dat was een erg goed besluit want Wendy en alle anderen die erbij betrokken zijn waren erg vriendelijk en kon ik altijd bij terecht met vragen. Het is ook handig dat het bijna helemaal online is. Als hondentrimster had ik een kleine voorsprong maar heb nu zoveel goede kennis meegekregen dat ik hoop binnenkort ook een goede kattentrimster te zijn.

Bezoek de website van Purrrfect
Nienke de Jong
Purrrfect

Menu