IS ER WEL GENOEG VRAAG NAAR KATTENTRIMMERS?

Overal waar ik keek zag ik ze vorige jaar voorbijkomen. Die superleuke, flared broeken met felle kleurtjes en bloemen. Die wilde ik ook… Als je me een beetje kent weet je dat shoppen niet zo mijn ding is. Maar dat moest niet zo’n probleem zijn dacht ik want iedereen draagt ze, dus dan zullen ze ook wel overal te koop zijn. Nou niets is minder waar. In welke winkel ik ook kwam, geen flared festivalbroek te vinden. Ja vooruit, ik heb er uiteindelijk 1-tje gevonden maar die was niet mijn maat. Terwijl ik aan het klagen was tegen mijn zusje, die winkelen wel als een hobby ziet, kon zij me zo 5 winkels aanwijzen waar ik hem kon kopen. En zo eindigde ik toch nog op het festival met mijn o zo gewenste broek.

Herkenbaar? Dan heb ik er nog eentje….

Je speelt met het idee om kattentrimmer te worden en je omgeving moedigt je keihard aan. Want iedereen heeft wel een kat met klitten die heel graag gebruik willen maken van je diensten. En hebben ze zelf geen kat dan kennen ze wel iemand met een kat met vachtproblemen aan wie ze je zeker aan zullen raden. Klanten op een presenteerblaadje dus.

Ondertussen scroll je over je tijdlijn en ook daar vliegen de klitten je om de oren. In de vele kattengroepen zitten katteneigenaren hard op trimmers te wachten. Overal klitten en vilt en een terugkerend verhaal is dat er zo weinig kattentrimmers zijn dat mensen er geen in hun omgeving hebben.

Succesrecept

Gooi deze ingrediënten bij elkaar en je hebt het recept voor een succesvolle trimsalon, dat moet goed komen. Maar niets blijkt minder waar. Je hebt je diploma op zak, je trimsalon is ingericht, je website ziet er keurig netjes uit en je post wekelijks op zowel facebook als Instagram, en nu niets…. Nou ja, er komt wel een klantje maar die grote drommen klanten die je verwachte blijven uit.

Al die bekende die je hulp zo hard nodig hadden heb je mogen helpen, maar dan wel gratis toen je oefenmodellen zocht. Nu je er geld voor moet vragen, volgen er smoesjes maar geen afspraken en dat terwijl ze niets dan lovend over je werk waren. Alle aanraders van vrienden van vrienden blijven uit of lopen op niets uit. En alle hulp die je in de Facebookgroepen hebt gegeven is beloond met een ‘dank je wel’ maar ook hier blijven de afspraken uit. Hoe kan dat nou?

Is er wel genoeg vraag naar kattentrimmers?

“Willen mensen wel geholpen worden?” Of erger nog: ‘Is er wel genoeg vraag naar kattentrimmers om er überhaupt voor te zorgen dat je een volle trimagenda krijgt vraag je je af’ Ben maar niet bang, dat moet wel. Als je je beseft dat (we in 2022) 23%* van de huishoudens in Nederland een kat hebben, maakt dit al 3 miljoen katten. En ja, ik hoor je denken, deze katten hoeven echt niet allemaal naar de trimmer. Nee dat klopt, maar alle hondentrimmers zitten de aankomende weken volgeboekt en al die 1,8 miljoen honden, slechts een dikke helft van het aantal katten, ook echt niet.

Hoewel er geen echte cijfers zijn blijft dit feit. Er zijn 1,8 miljoen honden in Nederland en hiervoor kunnen ze terecht bij 3538 trimsalons**

Stel dat de helft van de honden, 900.000, naar de trimmer gaat dan hebben alle salons 254 hondenklanten.

Stel dat slechts 20% van de katten naar de salon gaat, dus 600.000 katten. Zij kunnen terecht bij slechts 682 salons waarvan ik eigenlijk zeker weet dat een groot deel hiervan niet actief aan het trimmen is. Maar aangezien de KVK dit meldt gaan we hier even vanuit. Zij zouden allen 879 katten te trimmen hebben. Reken 1,5 uur werktijd per kat, dan zou je dus 1318,5 uur aan het trimmen zijn. Als je fulltime werkt zou je 1720 uur werken, dus zou je met deze aantallen slechts 7 uur in de week overhouden voor de rest zoals de schoonmaak, je boekhouding, het schrijven van Facebookposts etc.

Dus de vraag, is er wel genoeg vraag naar kattentrimmers, hoeft jou nu niet meer tegen te houden om kattentrimmer te worden 😉 Mag ik je leren hoe je én een goede kattentrimmer wordt en ook nog eens een goede ondernemer. Zodat je deze klanten ook daadwerkelijk kunt bereiken? Meld je aan via deze link.

*Aldus Brancheorganisatie Dibevo
**Aldus de KVK

PS. Dit onderwerp is ook besproken in het Cats Class webinar van maart ’24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu