Kattentrimmen zonder eigen trimsalon

Droom jij van een eigen kattentrimsalon? Grote kans dat in jouw hersenspinsels ook steeds de vraag voorbij komt hoe je dat moet gaan doen als jij kattentrimmer bent. Want je hebt helemaal geen ruimte vrij… 

Hennie Schuit en ik hadden datzelfde probleem. En we bedachten allebei een oplossing, dus laat ik je even vertellen hoe je toch kunt gaan voor jouw droombaan zonder gelijk te moeten verhuizen, je hele huis te verbouwen of de huur van een bedrijfspand op je te nemen.

Trimmen bij je klanten in huis

Ik deed het bij de start van mijn kattentrimcarrière alweer 14 jaar geleden net even anders dan anderen. Bij gebrek aan een geschikte ruimte besloot ik ambulant te gaan trimmen. Vooruit, eerlijk gezegd was er wel ruimte. Ik had het kunnen doen in een van onze overgebleven slaapkamers, maar ik zag dat gesjouw met die katten de trap op niet zo zitten. En daarbij, vreemde mensen in je huis moet je ook maar echt willen. Dan hadden we nog ons schuurtje op kunnen knappen, maar aangezien we wisten dat we niet lang meer in dit huis zouden wonen besloot ik ambulant te gaan trimmen, letterlijk bij mijn klanten in huis.

Relaxte katten zonder autostress

Ideaal voor mij want ik had geen ruimte nodig en super voor mijn klanten want die hoefden niet de auto in met hun kat. En als bonus was het voor mij op deze manier ook nog eens makkelijker om klanten te vinden. Aangezien ik nu in de auto zat in plaats van de klant met een gestreste miauwende kat, kon ik mijn klanten zo ver weg zoeken als ik bereid was te rijden. Wat erg handig was, want 14 jaar geleden was het vak kattentrimmer nog zo onbekend, dat ik echt moest zoeken naar klanten.

Afwisselende werkplekken voor de trimster

Met mijn Volkswagen Caddy volgepakt met mobiele trimtafel en een tas trimspullen trimde ik katten in een straal van 40 km rondom mijn woonplaats, Eindhoven. Bij de klant aangekomen installeerde ik mijn tafel op een plek naar keuze van de klant, variërend van de keuken, bijkeuken, een slaapkamer, in de tuin maar ook op een hoogpolig tapijt (wat echt geen probleem was, zei mijn klant, tot ze na afloop al die haren zag). Ik trimde de kat, maakte mijn spullen schoon en liet de klanten achter met de rotzooi, op naar de volgende klant.

Of je trimt bij je klanten aan huis in je eigen rijdende trimsalon

Tegelijkertijd met mij startte Hennie Schuit haar Kattentrimbus. Zij ging ook naar de klanten toe, maar dan net even anders. Met een bus, een Opel Movano welteverstaan. Voor wie net als ik geen verstand heeft van auto’s: dat is een ‘gewone’ bestelbus. Zo eentje met 2 stoelen voorin en een grote laadruimte waarin je net kunt staan. Je weet wel, zo een waar bouwvakkers in rondrijden. Maar in plaats van bouwmaterialen vind je in Hennies bus een trimtafel, zodat ze in de bus kan werken.

Ideaal voor gevoelige trimmers en voor klanten die niet van rotzooi in huis houden.

Omdat Hennie nogal gevoelig is voor de ongezellige sfeer in huizen van een ander was dit een uitkomst voor haar. Apart verhaal en vraag haar gerust eens hoe dit zit, ik kan het je niet uitleggen maar Hennie wel! Op deze manier heeft zij de regie over haar werkruimte, wordt het voor de kat ook een stuk rustiger, hoefden haar klanten alsnog niet te reizen met hun kat en zaten ze ook nog eens niet in de rotzooi. Want die lieten ze achter in de bus.

Zie jij weer hoop voor jouw kattentrimdroom die in duigen leek te vallen puur door je ontbrekende werkruimte?

Neem een kijkje in de kattentrimbus

Wil jij wel eens een kijkje nemen in de enige echte Kattentrimbus? Die kans bieden wij je nu. Tijdens onze Lunch & Learn in Putten.

Tijdens een lekkere lunch laten we je kennis maken met het vak kattentrimmen, je neemt een kijkje in de kattentrimbus van Hennie Schuit en kunt zelf aan de trimtafel staan, even kijken hoe het voelt. We laten je zien wat er in de trimtas van een kattentrimmer zit en nemen alle tijd om jouw vragen en twijfels eens op een rijtje te zetten. En je kunt een kijkje nemen in de leeromgeving van Cats Class, want zeker weten dat je nieuwe mogelijkheden ziet om jouw eigen kattentrimpraktijk te beginnen!

Wees gewaarschuwd: na deze middag ga je zo geïnspireerd naar huis dat je niet kunt wachten om zelfstandig als kattentrimmer aan de slag te gaan!

Als we op dit moment een lunch en learn op de planning hebben staan vind je deze op de homepage. Zo niet? Stuur ons dan even een mailtje naar Wendy@CatsClass.nl dan houden wij je op de hoogte wanneer er weer een nieuwe ingepland staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu