Over Wendy Govers - van Thiel

“In 2010 trimde ik mijn 1e kat maar in 2012 gooide ik bijna weer de handdoek in de ring”

In 2010 werd ik kattentrimmer

Als beginnend hondentrimster hoorde ik over het kattentrimmen. En ineens wist ik het, ‘Dat wil ik doen!’ Een 2-daagse cursus later, waarin ik een paar minuutjes een kat in handen had gehad, reed ik met klotsende oksels met mijn papiertje op zak naar mijn eerste trimklant. “Kom op, je kunt het, je hebt niet voor niets je diploma gekregen’ vertelde ik mezelf. Maar niets was minder waar!!!

Maar ik wilde niet meer vechten met de katten die ik trimde

Kattentrimmen is een vak dat je niet in 2 dagen leert. Maar de aanhouder wint. Een paar jaar vechten met katten later, want dat was immers hoe ik het had geleerd, barste de bom. Ik had al zoveel verwondingen opgelopen dat ik op een keerpunt kwam. Of ik ging stoppen of het moest anders. Zo belandde ik opnieuw in de schoolbanken voor een cursus. En wat ik daar leerde veranderde alles.

Nu is kattentrimmen écht leuk!

Kattentrimmen hoeft geen gevecht te zijn! Sterker nog, nu ik weet hoe ik kan samenwerken met de kat in plaats van ze in de houdgreep te houden wordt het voor alle partijen leuk. Tel daarbij op dat ik klitten niet meer uit hoef te kammen maar pijnloos kan verwijderen, waardoor ik kopjes van spinnende katten op tafel krijg in plaats van krassen en bijtwonden. En dat dit alles nog minder lang duurt ook, waardoor de kat zijn kookpunt niet bereikt maar dat ik na afloop zelfs nog even lekker kan knuffelen met ze.

Ik ontwierp de katvriendekijke kattentrimopleiding Cats Class 

Ik ontwikkelde me tot specialist in deze methode. En omdat ik alle kattentrimmers van Nederland en België gun om met plezier en met een beter resultaat te trimmen, ontwierp ik deze opleiding.

Wat je over mij moet weten

Ik heb een echte passie voor mijn vak. Ik houd ervan en doe alles graag zo goed mogelijk. Als ik zeg dat ik iets ga doen, doe ik het ook. Dit verwacht ik van mijn cursisten ook terug! Ik trek het me erg aan als ik zie dat mensen niet alles uit zichzelf en daarbij uit de opleiding halen.

Ik ben eerlijk en recht door zee. Ben meer een prater dan een luisteraar. En dit gaat dan ook nog met een Brabants woordje hier en daar. Structuur is zeg maar niet zo mijn ding. Zo kan het zomaar gebeuren dat er een leuk verhaal of anekdote in me opkomt, die dan ineens door mijn lessen heen wordt gevlochten.

En zie je mijn ogen wegdraaien in de videolessen? Grote kans dat 1 van mijn dieren voorbijkomt, of dat er iets ‘leuks’ gebeurt op ons buitenterrein. Dieren laten mijn focus in 1 klap verdwijnen.

Mijn visie op geld verdienen met katten trimmen

Katten trimmen is leuk voor zowel de trimster, de kat als de eigenaar! Om dit te bereiken is een goede opleiding met begeleiding door ervaren kattentrimsters een must. Het is een praktisch vak en dit leer je niet uit een boekje.

Met goed katten trimmen alleen ben je er echter nog niet. Als kattentrimmer ben je meteen ook ondernemer. Wanneer een kattentrimsalon ook echt als bedrijf wordt gezien ben ik ervan overtuigd dat iedereen zijn geld kan verdienen als kattentrimmer. Dus van je hobby je beroep maken is geen sprookje, het kan echt!

Als je mij zou kennen zou je weten dat....

Twijfel je nog?

Heb je nog twijfels? Dan bel ik graag een keer met je. Ben maar niet bang, ik ga je niet overhalen om in de opleiding te stappen. We hebben daar beide niets aan als het niet echt bij je past.

Tijdens dit vrijblijvende gesprek help ik je met jouw vragen en twijfels. We gaan kijken of het vak kattentrimmer iets voor jou is, en of deze manier van online / offlineopleiding bij jou past.

 

Menu