Stapje voor stapje richting je droombaan….

Drukte in de politiek

Met het vallen van het kabinet en het opstappen van Rutte lijkt er wel een grote schoonmaak gehouden te worden in Den Haag. Want niet alleen hij stapt op, maar ook meerdere andere ministers grijpen het vallen aan om een nieuwe stap te maken. Ondanks alle stemmetjes in het achterhoofd, die er alles aan doen om hen op hun oude vertrouwde zetel te laten zitten (bekend gevoel?), stappen zij op.

Weg veilig en bekend leven

Wat een enorme dosis lef hebben deze heren en dame! Want hoe eng is het voor Rutte, Kaag, Simons en consorten om hun veilige en bekende leven in 1 keer aan de kant te zetten. Niet alleen hun eigen ‘stemmetjes’ negerend maar ook nog die van geheel Nederland.

Maar het kan ook minder rigoureus

Dan is het voor jou toch stukken makkelijker om je droombaan te gaan volgen. Jij hoeft het niet zo rigoureus aan te pakken. Jij kan jouw droombaan als kattentrimmer langzaamaan de kans geven om te ontstaan.

Met jouw vertrouwde loonstrookje op zak

Droom jij er al een tijd van om met dieren te werken? Echt, het kan. Terwijl jij je oude vertrouwde baan nog aanhoudt start jij met de theorie modules van de vakopleiding, die jij op eigen uur en tijd tijdens jouw vrije uurtjes kunt afronden. Vervolgens ga je door met de praktijkmodule die door het flexibele aanbod van mijn praktijkbegeleidersteam altijd in te passen is in jouw dagelijkse leven. Alles is mogelijk, hele dagen, halve dagen, avonden en zelfs in het weekend zijn de praktijklessen te volgen.

Leer jij bij in je eigen tijd

Eenmaal jouw vakdiploma op zak start je je eigen trimsalon en beslis je al dan niet of je daarvoor wat minder wil gaan werken bij je loondienstbaan. Hoe meer kattenklantjes jij in kan plannen in je agenda hoe meer je jouw baan af kan gaan schalen om uiteindelijk full time de overstap te maken naar zelfstandige. Of je doet het niet en blijft gewoon lekker parttime in loondienst, alles is mogelijk voor jou.

Doen waar je gelukkig van wordt

Waarschijnlijk draaien die stemmetjes in je hoofd nu op volle toeren. ‘Met dieren werken, daar verdien je geen cent mee!’ ‘Je zit nu goed, dan ga je toch geen risico’s lopen!’ – dat soort dingen hoor je in je hoofd, zeker weten. Want die stemmetjes houden niet van veranderingen en willen er alles aan doen om jou te houden waar je nu bent. Verandering is eng en gevaarlijk dus waarom zou je dat doen? Heel simpel, omdat je daar waar je nu zit niet gelukkig bent.

Jij wilt met dieren werken

Best mogelijk dat je een prima baan hebt hoor. Dat zeggen anderen ook steeds tegen je: je hebt een prima baan, die ga je toch niet opgeven? Maar jij wilt dolgraag iets anders. Iets waar je wel blij van wordt.

Van kinds af aan wil jij al werken met dieren maar je laat je keer op keer tegenhouden. Anderen, je ouders, je leraren, je familie en vrienden hebben deze stemmetjes in jouw hoofd geplant waardoor jij nu niet meer durft.

Veilig en spannend, leuk spannend.

Maar nu heb ik je laten zien dat je zo veilig als maar zijn kan toch die stap kan gaan maken! Je hoeft je werk niet op te zeggen. Die opleiding tot kattentrimmer kan er gewoon naast! Je kan gaan kijken of het kattentrimvak iets voor je is. Dan is er toch niet veel meer aan te durven nietwaar? Gevaarlijk? Nee, allesbehalve want in het ergste geval vind je het toch niet leuk en is er geen man overboord, je hebt je vaste baan immers nog. En eng? Nee, spannend dat is het wel, maar spanning is leuk. En wees eerlijk: Rutte en Kaag, die hebben pas een enge stap te zetten! Met de stemmetjes van heel Nederland in hun oren. Jij hoeft alleen jouw eigen stemmetjes het zwijgen op te leggen.

Maar zij hadden natuurlijk de val van het kabinet die ze hielp om de stap te zetten. Jij moet zelf besluiten dat het tijd is en dat is moeilijker… Durf jij het nog net niet en heb je behoefte aan iemand die die stemmetjes kan ‘overschrijven’? Ik help je graag. Boek een gratis sessie met me in en wij gaan een half uurtje gezellig kletsen waarmee we samen al die stemmetjes laten verdwijnen.

Boek hier je gratis sessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu