Verbinding is de kracht achter onze kattentrimopleiding

Mijn buurman hoorde hoefgetrappel en haastte zich uit de melkput om mij nog even aan te kunnen spreken. Hij was op zoek naar een stalknecht en was benieuwd of ik iemand wist die hem zou kunnen helpen. Nu ben ik natuurlijk een boerendochter, maar ik zit nou niet echt meer in het boerenleven. Toch snap ik waar zijn vraag vandaan komt. Mensen verbinden is zeg maar wel mijn ding, en dit gebruik ik dan zeker ook in mijn vakopleiding.

De verantwoordelijkheid voor de vakopleiding rust op mijn schouders

Het grootste deel van de vakopleiding ‘Kattentrimmen in de praktijk PLUS‘ ligt in mijn handen. Ik draag zorg voor het overgrote deel van de theoriemodules. Wil je wat leren over het trimmen van katten, dan moet je bij mij zijn. Maar ik weet waar mijn tekortkomingen liggen.

Een expert inschakelen voor kattengedrag

Natuurlijk weet ik als kattentrimmer veel over het gedrag van katten. Maar kattengedragstherapeuten weten er nog veel meer van. Daarom ben ik voor een van de modules op zoek gegaan naar een gedragstherapeut die ook nog eens kattentrimmer is. In Hennie Schuit van de Kattentrimbus vond ik deze specialist. Zo is zij als gastdocent aangesloten bij een paar theorielessen en verzorgt zij een deel van de Q&A’s zodat mijn cursisten hun vragen direct bij de specialist kunnen leggen.

Ondernemerschap als tweede natuur

Waar ik ook veel vanaf weet, om het zelf maar even te zeggen, is ondernemen. Daarom is ook een groot deel van de ondernemersmodule in mijn handen. Ik leer mijn kattentrimmers hoe zij een bedrijf opzetten en ga één op één met hen aan de slag, zodat zij na het behalen van hun trimdiploma direct aan de slag kunnen met hun eigen trimsalon.

Een team van vakspecialisten om je heen verzamelen

Maar met alleen een goede businesscoach ben je er nog niet, dat weet ik als geen ander. Daarom heb ik om mij heen een heel team verzameld van vakidioten die dingen kunnen die je als ondernemer zou moeten kunnen, maar die je niet met de paplepel ingegeven hebt gekregen.

Schrijven voor social media en nieuwsbrieven

Daarom heb ik in de ondernemersmodule hulp ingeroepen van deze vakspecialisten. Zo kregen mijn cursisten afgelopen week een live les van mijn eigen schrijfcoach Paula Brummelkamp van ‘Teksten voor trainers‘ over het schrijven voor social media en een nieuwsbrief. In deze interactieve les hebben zij geleerd:

  • hoe je toch steeds weer aan nieuwe onderwerpen voor je posts komt,
  • hoe je überhaupt lezers krijgt, oftewel hoe je je bereik vergroot,
  • en hoe je pakkende teksten schrijft die je volgers willen lezen.

Direct aan de slag met aantrekkelijke content

Ondertussen hebben ze meerdere teksten gekregen waar ze direct mee aan de slag kunnen, zodat zij de aankomende tijd al voorzien zijn van aantrekkelijke content.

De kracht van beelden begrijpen

Een paar weken eerder zaten we ook al een avondje samen, dit keer voor een gastles van fotograaf Stijn Kuipers. Stijn leerde mijn cursisten hoe onderschat beelden zijn. Terwijl wij uren besteden aan de teksten voor bijvoorbeeld onze site, wordt daar vaak ‘zomaar’ een foto bij geplaatst. Maar wetende dat beeld zeker zoveel zegt als tekst, zouden we daar meer aandacht aan moeten besteden. Stijn leerde ons:

  • hoe je je klanten een goed beeld geeft van wie je bent en wat je doet,
  • hoe je ervoor zorgt dat juist jij eruit springt,
  • en hoe je eenheid in je site creëert die zorgt voor een verhaal op zich.

Mindset als sleutel tot succes

Naast deze twee lessen staat er ook nog een lesje mindset op het programma, dit keer weer van gastdocent Hennie van Casa-Aroma. Want naast kattentrimmer ben je zeker ook een ondernemer van een bedrijf. Er zullen inkomsten moeten komen uit je bedrijf en je ‘moet’ vooral blijven leren. Fouten maken, oplossingen zoeken, nadenken, een logo laten maken, vernieuwen, bijscholen, investeren, en noem maar op.

Omgaan met mentale en emotionele uitdagingen

Daarnaast krijg je de nodige mentale en emotionele uitdagingen die je met jezelf aangaat. Denk aan: klanten die niet tevreden zijn, een kat waarvan je de huid raakt met scheren, boze katten, boze klanten. We kunnen er luchtig over doen, maar het raakt je vast wel een keer. In deze masterclass leren onze cursisten hoe zij sterker in hun schoenen kunnen staan.

Verbinden als kern van de ondernemersmodule

Vind je het al compleet genoeg zo? Ikke niet! De ondernemersmodule wordt nog regelmatig uitgebreid, want ja, verbinden is mijn ding. Interessante mensen die mij helpen om mijn bedrijven beter in de markt te zetten, ga ik zeker uitnodigen om een lesje te doen in de ondernemersmodule.

De toekomstplannen voor de ondernemersmodule

Voorlopig staan er nog twee gastlessen op de agenda: één van mijn boekhoudster Daphne van ‘Boekhoudacademie’ en een lesje SEO van mijn webbouwer Joey van Ecomscene.

Welke ondernemersles wil jij leren?

Ik ben benieuwd, welke ondernemersles zou jij als startend kattentrimmer graag willen leren? Deel het vooral met me onder dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu