Wie zit er nou te wachten op een kattentrimsalon?

De kapsalon zonder naam
Vorige maand is de uitvinder van de Kapsalon overleden. En dat je overal een les uit kunt leren vertelt dit verhaal wel. Een kort geschiedenislesje van de Kapsalon. Een kapper had een lange werkdag en had tussendoor snel even iets nodig om op te laden om de laatste klanten weg te werken. Hij klopte aan bij de buurman, met een shoarmazaak, en vroeg hem een bakje vol te gooien zodat hij vooruit kon. Klanten van de kapperszaak zagen dat ook wel zitten en gingen naar de buurman voor een bakje. Aangezien hij nog geen naam had noemden ze hem ‘de Kapsalon’ zodat duidelijk was wat ze wilde hebben. En hierbij was de naam geboren.
 
Maar ook zonder naam een succes
Maar voordat hij een naam had werd hij al verkocht. Als de eigenaar van de shoarmazaak zich had laten tegenhouden met verkopen omdat hij geen naam kon bedenken voor dit gerecht was het nu 20 jaar later geen internationaal succes geweest. Ik zie hierbij gelijk een lijntje naar het kattentrimmen. Wat het feit dat kattentrimmen nog steeds een onbekend beroep is betekend niet dat je het niet tot een succes kunt maken.
 
‘Dit kan niet, bestaat niet en is al zeker niet levensvatbaar’
Hoe ik dat weet? De afgelopen jaren heb ik 3 bedrijven opgezet die niet bestonden, niet konden en zeker niet levensvatbaar zouden zijn aldus de mensheid. En wat blijkt kattentrimmen was zeker wel een beroep en mijn klanten waren maar al te blij dat ik er was om hen te helpen met de klitten bij hun katten. Een kattenhotel met privé huisvesting in mooie ruime kamers in plaats van kleine hokjes tegen een topprijs was zo gewild dat het hotel bijna altijd vol zat met klanten uit het hele land. En een kattentrimopleiding die grotendeels online is blijkt ook een schot in de roos. Mijn cursisten vinden het heerlijk om van huis uit te leren op eigen uur en tijd, hun medecursisten te spreken in de besloten Facebookgroep, hun vragen af te vuren tijdens de Q&A’s en 1 op 1 praktijkles te krijgen in de kattentrimsalon.
 
Wel dus, en dat ga ik nog een keer bewijzen
En wat ik 3 keer kan doen, dan kan ik vast nog een keer. Op dit moment ben ik bezig met het opbouwen van een coachingspraktijk voor kattentrimmers die willen leren hoe zij aan klanten komen. En net als bij de Kapsalon heb ik de eerste trajecten al verkocht terwijl ik er alleen nog maar een werknaam voor heb. Ook al heb ik nog geen idee hoe mijn nieuwe bedrijf gaat heten of hoe ik mezelf moet noemen. Heb ik nog geen logo, huisstijl of website.
 
‘Een boek over kattentrimmen, dat koopt toch niemand?’
Nog niet overtuigd dat er genoeg vraag is naar een kattentrimsalon, dan heb ik nog wel een mooi voorbeeldje. Hoe ik zo zeker weet dat er heel veel mensen zijn die met de handen in het haar zitten door de klitten van hun kat? In 2019 schreef ik het boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’ om katteneigenaren te leren hoe zij zelf de vacht van hun kat klitvrij kunnen houden.
Of er vraag was naar het boek? Geen idee, er waren immers geen boeken over kattenvachtverzorging te koop.
En ja, heel eerlijk, welke ‘gek’ gaat er nu een boek uitbrengen over katten trimmen, wie zit daar nou op te wachten?’
Met dit in mijn achterhoofd met daarbij het advies van mijn uitgever om er zo’n 300 te bestellen, want de gemiddelde auteur in Nederland verkoopt dit aantal boeken, bestelde ik er 1000. Deze waren binnen 4 maanden uitverkocht waarna ik er nog eens 1000 bijbestelde, waardoor ik nu kan zeggen dat er zo’n 2000 boeken van mij over de toonbanken in Nederland en België zijn gegaan.
 
Mijn boeken zijn op, dus ik heb jouw hulp nodig!
Mijn boeken zijn inmiddels uitverkocht dus heb ik mijn hoop op de kattentrimopleiding. Hoe meer mensen, zoals jij, ik enthousiast kan maken over het vak hoe meer katjes er geholpen zullen worden om van hun nare klitten af te komen. Ga jij mij helpen om de katten in Nederland en België te voorzien van een fijne klitvrije vacht?
 
Benieuwd naar mijn boek?
Zoals ik al zei is het helaas niet meer in papieren vorm te koop. Dat wil niet zeggen dat jij hem gemist hebt. Gelukkig is er de e-book versie nog. Je bestelt hem hier.

Even een disclaimer, dit boek is dus geschreven om katteneigenaren voor te lichten hoe zij klitten bij hun kat kunnen voorkomen. Het leert je dus niet om katten te verwijderen, en dus trimmer te worden, hiervoor hebben we de vakopleiding: ‘Kattentrimmen in de praktijk

Groetjes Wendy
Cats Class

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu