Kattentrimmen in
de praktijk

Herken je dat?

Je hebt je kattentrimdiploma al een tijdje op zak. Je salon is opgestart, en met veel plezier help jij de katten op je tafel met hun vachtjes. Aangezien je van katten houdt, doe je er natuurlijk alles aan om ze het naar de zin te maken, maar soms kan dat nou eenmaal niet. De katten op je tafel houden niet van kammen; anders kwamen ze niet bij jou. En ja, dan kan een gevecht tussen jou en de kat niet altijd uitblijven.

Als je ’s avonds moe en voldaan op de bank ploft, ben je trots dat het je weer is gelukt, hoe moeilijk je kattenklantjes het je ook gemaakt hebben. Jij hebt ze toch kunnen helpen. Ja, je hebt je muilkorfje wel moeten gebruiken bij dat eerste katje. En die ene na de lunch werd zo boos dat je blij was dat het baasje hem even vast kon houden. Maar ja, de klant is koning, en deze katten moeten toch getrimd worden

En toch knaagt er iets...

Want op je scrollrondje door je tijdlijnen zie je steeds vaker collega’s die zonder beschermende kleding, handschoenen of lasmouwen staan te trimmen. Hoe goed je ook inzoomt, geen kras te zien op die armen. En beter nog, de katten op tafel lijken er relaxed bij te liggen met kleine pupillen en de oortjes mooi naar voren. Natuurlijk heb jij ook wel eens zo’n katje, maar dat is toch meer uitzondering dan regel.

Daarbij valt je nog iets op aan de foto’s en video’s van je concullega’s. Die bulten haar die jij na afloop in de prullenbak moet gooien, zie jij bij hen helemaal niet liggen. Je wilt je klanten zo goed mogelijk helpen en houd je daarom aan het motto: “Alles wat eruit is, kan daarna niet meer in de klit.” Maar zij doen dat niet en lijken toch tevreden klanten te hebben?

En alsof je nog niet genoeg in verwarring bent, heb je ook nog dit… Als je vachtvriendelijk werkt, laat je zoveel mogelijk haar op de kat zitten, want deze zit er immers als bescherming. Je scheert daarom zo weinig mogelijk, logisch. Maar in de Facebookgroepen lees je dat je juist katvriendelijk werkt als je wel scheert?!? Wat een mindfuck!

Maar hoe zou het zijn als...?

 • Je leert hoe jij kan kattentrimmen zonder gevecht.
 • Je weet welke katvriendelijke trimtechnieken je kunt gebruiken zodat je geen dwang (middelen) meer nodig hebt.
 • De katten op jouw tafel relaxed liggen te spinnen en je kunt knuffelen in plaats van vechten.
 • Je nooit meer hoeft te twijfelen of je vachtvriendelijk werkt. En daarbij ook nog eens weet hoe je de daarbij het katvriendelijke nooit uit het oog hoeft te verliezen.

Wat vinden onze cursisten van de zelfstudie?

Dat is mogelijk als...

Je nu start met de zelfstudie: “Kattentrimmen in de praktijk.” In 5 online modules die je op eigen tempo 24/7 kunt volgen, leer jij de volledige theoretische basis. Ook kun je meegenieten van de Q&A replays van de vakopleiding groep, waardoor de lesstof nog eens extra wordt uitgediept. 

De opleiding is super praktisch. Ik laat je niet domweg wiskunde-opdrachten maken omdat je daar zogezegd later profijt van gaat hebben – nee, je leert de dingen die je wilt weten. Je slurpt de lesstof in je op, hoe meer hoe beter! En dat kan ook nog eens op je eigen uur en tijd, je hoeft er niet de deur voor uit en kunt hem volgen met je kat op schoot. 

Aan het einde van deze opleiding...

Zelfstudie: Kattentrimmen in de praktijk

Belangrijk om te weten: Deze zelfstudie is een bij/omscholingcursus voor kattentrimmers met een diploma. Bij de aanmelding is het daarom verplicht om je diploma (of een foto daarvan) toe te voegen als bijlage.  

Michelle Kok
Michelle Kok
Read More
Ik vond het echt een hele leuke cursus. Ondanks dat ik nu bijna 3 jaar trim, heb ik veel geleerd. Vooral de filmpjes vind ik heel leerzaam (en leuker dan tv kijken :)) Vooral de manieren van de kat hanteren. Ook heeft het mij een stuk zekerder gemaakt. De grens van stoppen of doorgaan vond ik altijd heel lastig maar schat ik nu beter in door te zien hoe jij en Hennie werken. Hoe de cursus Opgezet is met de modules en het afvinken vind ik heel fijn werken. Het lid zijn van de facebookgroep is ook een goede toevoeging. Al met al “heel leuk en leerzaam!
Veronique v Meijel
Veronique v Meijel
Read More
Nadat ik het boek ‘een klitvrije kat, zo doe je dat’ van Wendy gelezen had, was ik enthousiast over haar visie en werkwijze met betrekking tot katten trimmen. Het kat en vacht vriendelijke aspect wordt in de zelfstudie heel goed uitgelegd; in elke module wordt door middel van duidelijke video’s alles haarfijn uitgelegd. Ik ben blij dat ik de zelfstudie heb gedaan, veel nieuwe inzichten gekregen. Nu kan ik mijn katten klanten nóg beter van dienst zijn!
Martine Vos
Martine Vos
Read More
Ik heb lang getwijfeld. Zou dit iets voor mij zijn? Wat ga ik er uiteindelijk mee kunnen doen? Uiteindelijk besloot ik om mee te doen voor de vachtverzorging van mijn eigen katjes. Maar gaandeweg de opleiding ben ik er over gaan nadenken om er professioneel mee aan de slag te gaan. Ik kan deze opleiding warm aanbevelen aan mensen die hun eigen katjes correct willen verzorgen. Ook voor actieve kattentrimmers is dit een waardevolle opleiding om te leren hoe je met een kat- en vachtvriendelijke aanpak de katjes van je klanten kan verzorgen.
Margreth de Borst
Margreth de Borst
Read More
Ik vond het een leerzame opleiding met veel handige tips. Er waren heel veel praktijk video’s aanwezig zodat je de theorie gelijk in de praktijk kon bekijken. Vanuit Wendy kwam er altijd een fijne feedback!
Miranda Versnel
Miranda Versnel
Read More
Deze zelfstudie was het laatste zetje wat ik nodig had. Op het moment dat ik Wendy en Hennie tijdens een webinar zag was ik eigenlijk meteen om. Zij praten met veel liefde over kattengedrag en de kattenvacht. Bij hen heb je het gevoel dat je kat in goede handen is. De studie is erg motiverend. Ik vond het fijn dat er bij elke module veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt werden. Zo heeft module 5 heel veel filmpjes vanuit de trimsalon. Ik kan veel tips van Wendy gebruiken, zoals de trimtafel naast een raam plaatsen wat zorgt voor goede afleiding. Een simpele maar heel praktische oplossing. Kortom, een heel informatieve en vooral motiverende cursus.
Previous
Next

Wat krijg je bij de zelfstudie?​

Een overzicht van de zelfstudie

In deze module neemt gastdocent en kattengedragstherapeut Hennie Schuit, werkzaam bij de Kattentrimbus en Casa Aroma, je mee in de allereerste stap die je moet zetten om een goede kattentrimmer te worden. Zorg dat je begrijpt wat er in een kat omgaat zodat jij als ware kattenfluisteraar met iedere kat overweg kan.

Deze module:

 • wordt gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

In deze module neemt Wendy je mee in een voorbereidend stukje huid en vacht. Welke vachtsoorten kennen we? Hoe zit de vachtcyclus in elkaar? Waarom is ontwollen een no-go is ?  Hoe werk je in plaats van plukken zo vachtsparend mogelijk? In deze module komt het allemaal aan bod.

In deze module nemen we een kijkje in de kattentrimsalon. Welke katten krijg je op tafel en vooral ook met welke (vacht)problemen? Ook behandelen we in deze les de karakters van de katten, want hoe ga je nu om met zo’n ‘moeilijke’ kat? En tot slot nemen we in dit ook de baasjes mee. Wat doe je met die baasjes? Laat je ze helpen? Hoe geef je ze advies? 

 Deze module:

 • wordt deels gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

In deze module gaan we kijken naar wat je allemaal nodig hebt om katten te kunnen trimmen. In diverse video’s laat ik je zien wat er in mijn trimtas zit, hoe je de perfecte tafel uitkiest, hoe je je salon inricht maar ook wat je meeneemt als je bij de klant thuis gaat trimmen.

Deze module:

 • bevat video’s ter ondersteuning 

In deze module laat ik je door middel van heel veel videomateriaal zien hoe een trimbeurt eruit ziet van minuut tot minuut. Door middel van vele instructievideo’s laat ik je houdingen zien waardoor je zelfs op de moeilijkste plekjes komt, en dat zonder hulp. En deel ik verschillende trimbeurten met je op video zodat je niet alleen mee kunt kijken bij verschillende problemen maar zeer zeker ook bij verschillende type katten. 

Deze module:

 • bevat video’s ter ondersteuning 

Veel gestelde vragen

Wanneer jij wil! Je meld je aan, stuurt je vakdiploma en je factuurgegevens door. Na de check ontvang je de factuur  deze betaal je waarna je gelijk een mailtje krijgt met jouw inloggegevens zodat je direct kunt starten.

Tot 3 maanden vanaf de start van de opleiding kun je:

 • inloggen in de online leeromgeving
 • theorie examen afleggen

3 van de 5 de theoriemodules kosten je tussen de 2 en 5 uur, met een uitzondering voor module 3 die voorgaande deelnemers gemiddeld 8 uur kostte. En als klapper module 5 die bestaat uit meer dan 50 casussen waarvan de video’s tussen de 1 minuut en 1 uur uren. Het kijken van al deze video’s is niet verplicht. 

Nee helaas, deze opleiding is alleen geschikt ter bij of omscholing. Ben jij nog geen trimmer dan is de vakopleiding de opleiding voor jou. 

In tegenstelling in wat ik bij het kattentrimmen zelf zeg zeg ik in deze, bij twijfel doen! Je bent niet voor niets zover gekomen met het lezen van deze website.

Toch nog niet overtuigd? Plan via onderstaande knop even een belafspraak met me in.

Twijfel je nog? Laten we dan een belafspraak inplannen zodat ik al je vragen kan beantwoorden. Klik

De juiste tijd, ja wanneer is die? Volgens mij is het nooit de juiste tijd, of misschien wel altijd. Want is het niet altijd de juiste tijd als je je beseft dat je met deze zelfstudie jouw helpt om je werk nog beter of makkelijker uit te voeren.

Wij vragen je ter controle je diploma aan te leveren zodat we zeker weten dat deze cursus enkel gebruikt wordt als bijscholingscursus voor reeds gevestigde trimmers. 

Ben je nog geen trimmer dan bied deze cursus je niet de juiste basis om als kattentrimmer aan de slag te gaan. In dat geval is de ‘vakopleiding’ de opleiding voor jou. 

Ben jij nog geen kattentrimmer maar wil jij dit wel heel graag worden? Kies dan voor de vakopleiding! Hier leer je alle theorie ook in de praktijk te brengen waardoor je een complete vakopleiding hebt die je afsluit met een vakdiploma. Na het behalen van je diploma kun je gelijk goed voorbereid van start met je eigen trimsalon! 

Meer informatie over de vakopleiding vind je hier.

Heb je geen motivatie om de modules ook echt te doorlopen? Schrijf je dan niet in.

En weet je nu al zeker dat je het echt niet aandurft om op zoek te gaan naar oefenmodellen of een stageadres? Ook dan is deze opleiding niet voor jou. Kattentrimmen is een vak en om goed te worden in een vak is oefenen in de praktijk een must! 

Let's go, ik ga ervoor!

Menu